top of page

Poročilo preteklega leta

 

Poročilo delovanja k.d.Barje za leto 2016

 

Kd Barje je  leto 2017 pričelo z rednim občnim zborom.

 

Pričeli smo z rednim občnim zborom in nato delovali po programu in planu za leto 2016.

 

-na rednem letnem občnem zboru ZRKSHP,v mesecu marcu sem od župana Šentjerneja g.Radka Luzarja prevzel priznanje za sodelovanje na državni razstavi Slovnskega hladnokrvnega konja v septembru 2015.

 

-2 aprila smo se udeležili na povabilo turističnega društva Barje,čistilne akcije po Črni vasi.in okolici.

 

-24 aprila smo se udeležili na povabilo turističnega društva Lokvanj,blagoslova konj v Podpeči.

 

-4.junija je Izidor Pristavec vozil poroko v Plečnikovo cerkev v Črni vasi.

 

-18.junij udeležba Roberta Čoža na štehvanju v Savljah,prevoz narodnih noš.

 

-24 in 25.junija sva iz Pristavcem vozila spremstvo zvonov  po fari v Zalogu.

 

-28 junija smo povabljeni gostje domačije Gorc,Pristavec,Čož in jaz vozili župana prestolnice g.Jankoviča in njegovo spremstvo v okviru ambasadorstva Ljubljana zelena prestolnica Evrope 2016.Povorka je šla od Botaničnega vrta za gradom,mimo tržnice do mestne hiše,kjer se je pridružil župan in njegovo osebje,nato je povorka krenila čez staro Ljubljano mimo Zlate ladijce in čez Prule nazaj do Botaničnega vrta,kjer je bila osrednja prireditev.V vožnji smo sodelovali Robert Čož,Izidor Pristavec,Marjan Trček in Tone ter Boštjan iz domačije Gorc.

 

-16.julij smo organizirali strokovno predavanje na temo nastanek Slovenskega hladnokrvnega konja v Sloveniji in na Ljubljanskem barju,predavatelj doc.dr.Matjaž Mesarič,nato je sledila pogostitev na sejmišču in vožnja z vpregami po barju.Vozili so,Vinko Sočič,Robert Čož,Izidor Pristavec,Marjan Trček ni pa šlo brez domačije Gorc in njihovimi ponyi.

 

-17 julij smo se udeležili slavnostne parade na hipodromu Vrbljene ob 30 letnici K.d.Krim,kjer smo prejeli spominsko plaketo.

-13 in 14 avgusta se je na povabilo domačije Gorc,pohoda udeležil član Miran Janežič s svojo družino.Družini Gorc še enkrat hvala za povabilo.

 

-20 avgusta smo se udeležili praznika konjerejskega društva Celje,zato se zahvaljujemo organizatorjem k.k.Celje za vabilo.

 

-21 avgusta se je tradicionalnega blagoslova konj v Artičah udeležil član Robert Čož in ostali člani.Zahvala konjerejskemu društvu Artiče za povabilo.

 

-23.avgusta smo se udeležili mednarodnega sejma AGRA v Gornji Radgoni.

 

-11.septembra so bile v Kamniku narodne noše,prireditve sta se udeležila Anton in Boštjan Gorc in to v  naših društvenih srajcah za kar se jima lepo zahvaljujem

 

-15 septembra sva se z Robertom Čožem udeležila dneva Četrtne skupnosti Rudnik,kjer sva predstavila društvo z opremo za vprego par konj v zapravljivček

 

-25 septembra smo organizirali tradicionalni blagoslov konj za Plečnikovo cerkvijo v Črni vasi.Blagoslova se je udeležilo veliko število konj z vprego in pod sedlom.Posebej se zahvaljujem sosednemu konjerejskemu društvu Krim za udeležbo.Članom in članicam pa za zelo dobro organizacijo prireditve.

 

-01.oktobra sva z Pristavec Izidorjem in njegovima lipicankama ter kočijo Viktorijo odpeljala zlato poroko v Šentjakobu.To prireditev omenjam predvsem zato,ker sva se na pobudo Prigota oba odpovedala honorarju v dobro društva.

 

-10 september so organizatorji dan Slovenskega hladnokrvnega konja v Šentjerneju.

 

-14 in 15 oktober pomoč pri organizaciji prireditve ZRKSHP na hipodromu v Stožicah.(odbira žrebcev,licenciranje žrebcev in td.)

 

-23 novembra smo pridobili iz Mestne občine Ljubljana,natančneje iz oddelka za gospodarske dejavnosti in promet dovoljenje št.3710-1298/2016-3 za vožnjo oseb po določeni trasi.Ko bo ta proga utečena se bomo dogovarjali še za dve progi in sicer po Ljubljanskem barju in centru Ljubljane.

 

-23 decembra smo ob pečenem oddojku v lokalu Kolišče v Lipah zaključili zelo uspešno leto 2016.

 

Ljubljana,27.10.2016                                                        predsednik K.D.Barje                                                                                                                                     Marjan  Trček                                       

 

 

bottom of page