top of page

BLAGOSLOV KONJ 2022

Vabilo

 

 

Vljudno vabljeni na tradicionalni blagoslov konj v nedeljo 02.oktobra 2022 ob 10 uri pri Plečnikovi cerkvi v Črni vasi.

 

Po blagoslovu bo sledila malica za udeležence blagoslova in prejeli bodo spominske medalje.

Po končanem blagoslovu so vsi udeleženci vabljeni na prevoz po osrčju Ljubljanskega barja in piknik
na ranč Žgajnar kamor naj bi prispeli cca. ob 15 uri.


V pričakovanju vaše udeležbe vas lepo pozdravljam.

 

 

 

 

Ljubljana, 27.9.2022                                                                                               

 

Predsednik K.D.Barje

Marjan Trček

BLAGOSLOV KONJ 2021

Vabilo

 

 

Vljudno vabljeni na tradicionalni blagoslov konj v nedeljo 26. septembra 2021 ob 10 uri pri Plečnikovi cerkvi v Črni vasi.

 

Po končanem blagoslovu bo sledila vožnja z vpregami po cerkvenem travniku in pogostitev s strani Konjerejskega društva Barje.

 

Prireditev bo potekala pod pogoji NIJZ-a (distanca, razkuževanje rok...).

 

Vabljeni!

 

 

 

 

Ljubljana, 17.9.2021                                                                                                U.O.K.D.

 

 

                                                                                                                     BARJE

                                                                                                                     Podpredsednik Blaž Čož

KONJEREJSKO DRUŠTVO BARJE

ŽIVI Z VAŠČANI 

 

Zakaj pa ne? Če znamo prirejati razstave konj, vozimo župane,  buče velikanke po Ljubljani, se znamo poveseliti in razgovoriti ob žlahtni kapljici, bomo pa izpeljali tudi to!

 

Prevoz namreč, s konjskimi vpregami povabljenih gostov, bolj ali manj modre krvi na otvoritev gostišča KOLIŠČE , ki nas s svojevrstno gradnjo in lego popelje v čase Jalnovega Ostrorogega Jelena. Nahaja se v vasi Lipe v osrčju Ljubljanskega barja, kjer ima domicil tudi naše Konjerejsko društvo Barje.

 

Lastnica novega lokala in dolgoletna članica društva Darja Strle nas je prijazno povabila k sodelovanju. Njeno povabilo smo z veseljem sprejeli, saj smo vedeli, da nas po naporni »furengi« čaka zabava s hrano, pijačo in rajanjem do jutranjih ur. 

 

In rodilo se je pričakovano jutro. Vse sivo, polno težkih, vodenih oblakov, ki so komaj čakali, da nas polijejo in preizkusijo našo voljo in potrpežljivost. Okoli poldneva formiramo pred Plečnikovo cerkvijo v Črni vasi  povorko kolesljev in konjenikov- zastavonoš. Povabljenih gostov modre krvi res ni bilo veliko, a so bili zapravljivčki  vseeno polno zasedeni.

 

Ko smo krenili, se je zgodilo. Oblaki so se pretrgali in nas kot za stavo namakali vse do cilja. Premočeni do kože smo vztrajali in svojo nalogo v zadovoljstvo vseh udeleženih solidno izpeljali. 

 

Organizatorka prireditve DARJA STRLE me je zaprosila, da se v njenem imenu javno zahvalim članom sekcije vpreg v KD-Barje    Ireni in Jožetu Drašlerju, Petri Kozin, Blažu Golcu, Jožetu Meletu,  Malnarjevemu Radu in Štefanu Bedekoviču, ki  so na svoja pleča prevzeli levji delež prevoza / ne prvič/ in v deževnem in vetrovnem vremenu, premočeni, premraženi s svojimi konjiči prevalili trideset kilometrsko pot.

 

Hvala za vašo požrtvovalnost. 

 

Foto-tekst:  Vojko Erjavec

Ljubljansko barje, 30.nov. 2009.

bottom of page